Eiwitrijke vegetarische lasagne

Weet jij niet wat je vanavond moet koken? Probeer dan eens deze vegetarische lasagne met spinazie, ricotta en tomatensaus.

Door de eiwitpoeder in de ricotta bevat deze vegetarische lasagne 33 gram eiwitten per portie. Klinkt gek, maar geloof ons: dit smaakt echt heerlijk!

Personen

4

Tijd

25 min (+30 min in de oven)

Kcal

487 Kcal

Voedingswaarden per persoon

  • Calorieën: 487 Kcal
  • Koolhydraten: 38,4 g
  • Eiwitten: 33 g
  • Vetten: 21,8 g
  • Vezels: 4,8 g
  • Ingrediënten

    Voor de tomatensaus:

    • 2 blikken tomatenblokjes
    • 200ml water
    • 4 teentjes knoflook
    • peper & zout
    • 50ml balsamicoazijn
    • half bosje basilicum
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • olie
    • Eventueel: 1 eetlepel suiker

    Voor de lasagne:

    • 8 lasagnebladen
    • 250 gram champignons
    • 200 gram Hüttenkäse
    • 200 gram ricotta
    • 50ml melk
    • 150 gram spinazie
    • 30 gram zonnebloempitten
    • 60 gram Parmezaan
    • 30 gram eiwitpoeder

    Zo maak je eiwitrijke vegetarische lasagne met spinazie, ricotta en tomatensaus

    Met dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je eiwitrijke vegetarische lasagne met spinazie, ricotta en tomatensaus eenvoudig kunt maken. Dat wordt smullen, eet smakelijk

    1. Verwarm de oven op 180 graden.
    2. Maak de tomatensaus: hak de knoflook fijn en bak in de pan in wat olie, roer af en toe.
    3. Voeg de gepelde tomaten uit blik, balsamicoazijn, water en de basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en eventueel suiker (om de saus wat zoeter en minder zuur te maken).
    4. Breng aan de kook en zet het vuur daarna wat lager. Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen en iets indikken.
    5. Meng de ricotta met de melk, eiwitpoeder, zout en zwarte peper.
    6. Bouw de lasagne door eerst een laag tomatensaus in de ovenschaal te schenken, gevolgd door een laagje van het ricottamengsel, een laagje rauwe champignons, rauwe spinazie en een laagje lasagnebladen.
    7. Herhaal dit nog een keer. Over de laatste laag (de lasagnebladen) verspreid je de Hüttenkäse.
    8. Strooi hier overheen de Parmezaanse kaas en de zonnebloempitten.
    9. Bak de lasagne voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
    10. Genieten maar!

    Personal Body Plan

    Je personal trainer, coach en voedingsdeskundige in één.
    Hoe werkt het?
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.