Wortelcake

Deze wortelcake is heerlijk om direct te eten als de cake nog warm en zacht is. Je kunt hem ook invriezen, zo heb je altijd een snack klaar liggen voor de lekkere trek!

Personen

10

Tijd

60 min

Kcal

74 Kcal

Voedingswaarden per persoon

  • Calorieën: 74 Kcal
  • Koolhydraten: 15 g
  • Eiwitten: 2.6 g
  • Vetten: 5.6 g
  • Vezels: 2.5 g
  • Ingrediënten

  • 150 g Wortelen rauw
  • 125 g Volkorenmeel
  • 200 g Banaan
  • 50 g Magere kwark
  • 15 g Speculaaskruiden
  • 8 g Bakpoeder
  • 3 g Zeezout
  • Met dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je deze wortelcake eenvoudig kunt maken. Dat wordt smullen, eet smakelijk!

    Stappen

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Rasp de wortels of gebruik peen julienne.
    3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine of in de hakmolen en mix het door elkaar.
    4. Zorg dat het beslag redelijk egaal is en je nog wat kleine stukjes banaan/wortel ziet zitten.
    5. Verdeel het mengsel in het cakeblik en bak de cake gaar in +/- 40 minuten.
    6. Check met een sateprikker of je cake gaar is. Zit er nog een klein beetje cake aan de prikker, dan is de cake klaar en smeuïg.
    7. Eet smakelijk!

    Doel. Plan. Resultaat.

    Personal Body Plan, mét 1:1 begeleiding. Zo haal jij je fitness doelen wél.
    Hoe werkt het?
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.
    Your Body. Your Plan. Your Result.