Eiwitrijke pepernoten

Kun jij in deze tijd van het jaar die lekkere pepernoten ook moeilijk weerstaan, maar wil je toch op je voeding letten? Dan hebben we nu het perfecte recept voor jou. Protein pepernoten, ja je hoort het goed!

Deze zelfgemaakte pepernoten bevatten per pepernoot 1.3 gram eiwit. 1 gram eiwit is lijkt natuurlijk niet heel veel, maar je maakt ons niet wijs dat je altijd maar één pepernoot eet. Dus haa

Personen

4

Tijd

25 min (+25 min oven)

Kcal

539 Kcal

Voedingswaarden per persoon

• Calorieën: 539 Kcal p.p.
• Koolhydraten: 279,9 gr  
• Eiwitten: 63,7 gr  
• Vetten: 90,2 gr  
• Vezels: 34 gr

Ingrediënten

• 200 gr zelfrijzend bakmeel  
• 50 gram eiwitpoeder  
• 125 gram bruine basterdsuiker  
• 100 gram koude boter  
• 65 ml melk  
• 4 theelepels speculaaskruiden  
• snufje zout

Zo maak je Eiwitrijke pepernoten

Met dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je Eiwitrijke pepernoten eenvoudig kunt maken. Dat wordt smullen, eet smakelijk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng eerst het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de eiwitpoeder, de speculaaskruiden en het zout.
  3. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.
  4. Kneed er, met je handen, een samenhangend deeg van.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Maak balletjes van het deeg en verdeel deze over de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de pepernoten ongeveer 25 minuten af in de oven.

Doel. Plan. Resultaat.

Personal Body Plan, mét 1:1 begeleiding. Zo haal jij je fitness doelen wél.
Hoe werkt het?