Eiwitrijke nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Het weekend vraagt natuurlijk om een ideaal, hemels, heerlijk en niet al te moeilijk recept. Nee, we zijn niet veeleisend 😉

Personen

4

Tijd

15 min

Kcal

669

Voedingswaarden per persoon

  • Calorieën: 669 Kcal
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwitten: 42 gram
  • Vetten: 34 gram
  • Vezels: 14 gram
  • Ingrediënten

  • 2 Zakken Moonpop Veggiez Sweet BBQ
  • 300 Gram rundergehakt
  • 100 Gram Cheddar kaas
  • 200 Gram zwarte bonen
  • 150 Gram maïs uit blik
  • 150 Ml runderbouillon
  • 70 Gram tomatenpuree
  • 130 Gram avocado
  • 40 Gram rode ui
  • Sap van een limoen
  • 100 Gram zure room
  • 20 Gram jalapeño slices
  • 1 Tomaat
  • 20 Gram verse koriander
  • 5 Gram komijnzaad
  • 5 Gram rode cayennepeper
  • 10 Gram gerookte paprikapoeder
  • Het weekend vraagt natuurlijk om een ideaal, hemels, heerlijk en niet al te moeilijk recept. Nee, we zijn niet veeleisend 😉

    Gelukkig hebben we zo’n recept gevonden met deze eiwitrijke nacho’s met gehakt en kaas uit de oven. Volgens ons is dit een one way ticket to foodheaven.

    En daarnaast zijn deze nacho’s ook nog eens eiwitrijk. Dus je spieren zullen ook ontzettend blij met dit gerecht zijn.

    Hoe maak je de eiwitrijke nacho’s met gehakt en kaas uit de oven?

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Hak de ui en knoflook fijn en spoel de bonen en mais af.
    3. Bak het gehakt rul in een koekenpan, op middelhoog vuur.
    4. Voeg de ui en knoflook toe en zet het vuur lager. Roer goed door en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht is.
    5. Voeg dan de kruiden, de tomatenpuree en de bouillon toe. Roer weer goed door en bak voor 2-3 minuten.
    6. Doe de zwarte bonen en de mais bij het gehakt in de pan en zet dan het vuur uit.
    7. Verdeel een zak van de chips over de ovenschaal. Strooi de helft van de kaas erover. Schep het gehakt op de nachochips, houd een beetje over om te serveren voor bij de nacho’s.
    8. Doe dan de andere zak nachochips erbij en bestrooi met de rest van de kaas.
    9. Bak de nacho’s nu voor 5 minuten in de oven zodat de kaas goed kan smelten.
    10. Maak ondertussen de guacamole door de rode ui fijn te snijden en het vruchtvlees van de avocado te prakken. Meng dit met elkaar en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet apart.
    11. Haal de nacho’s uit de oven en serveer de nacho’s met koriander, jalapeño, tomaat, guacamole en zure room.

    Personal Body Plan

    Je personal trainer, coach en voedingsdeskundige in één.
    Hoe werkt het?
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.