De classic Big Mac, maar dan zelfgemaakt in een handomdraai!
De classic Big Mac, maar dan zelfgemaakt in een handomdraai!
• Calorieën 574 kcal
• Koolhydraten 44.8 gr
• Eiwitten 30.2 gr
• Vetten 31.2 gr
• Vezels 3.1 gr
• 40 gr Mayonaise (light)
• 1 tl Mosterd
• 1/2 el Witte-wijn azijn
• 25 gr Augurk heel fijn gesneden
• 1/4 tl Paprikapoeder
• 1/4 tl Knoflook poeder
• 1/4 tl Uienpoeder
• 125 gr Mager rundergehakt
• 1,5 broodje Hamburger broodjes
• 1 plakje Cheddar kaas
• 3 plakjes Augurk
• 20 gr Ui
• 5 gr Ijsbergsla
• Peper en zout
1. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Proef en bepaal zelf of het nog wat zout nodig heeft.
2. Snipper de ui fijn en halveer de hamburger broodjes. Van een van de twee broodjes gebruik je alleen de onderste helft.
3. Verdeeld het gehakt in tweeën en vorm er twee balletjes van. Plet deze vervolgens tussen een vel bakpapier tot grote platte burgers.
4. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en toast de broodjes aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.
5. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak de hamburgers rondom goudbruin. Kruid de burgers tijdens het bakken met peper en zout.
6. Nu ben je klaar om de Big Mac op de originele manier op te bouwen. Besmeer de onderste helft met de Big Mac saus en beleg vervolgens met de ui, ijsbergsla, een plak kaas en een burger.
7. Leg daarop de onderste helft van het andere hamburgerbroodje, besmeer deze weer met de saus en beleg met ui, sla, augurk en de tweede hamburger.
8. Leg de bovenkant van het broodje hier bovenop en je zelfgemaakte Big Mac is klaar!
9. Eet smakelijk!