Kip ketjap met rijst en groente

De kip ketjap met rijst en groente is een ideaal gerecht om doordeweeks te eten. Lekker, voedzaam en snel klaar!

Personen

1

Tijd

30 min

Kcal

646 Kcal

Voedingswaarden per persoon

• Calorieën 646 kcal  

• Koolhydraten 95.3 gr  

• Eiwitten 36.3 gr  

• Vetten 12.2 gr  

• Vezels 4.9 gr

Ingrediënten

• 100 gram kipfilet  

• 1/2 rode paprika  

• 1/2 rode peper  

• 1/4 ui  

• 1 teentje knoflook  

• 50 gram sperzieboontjes  

• 3 eetlepels ketjap manis  

• 1/2 eetlepel suiker  

• 75 gram rijst  

• 10 gram pindanootjes  

• 1/2 eetlepel olie

De kip ketjap met rijst en groente is een ideaal gerecht om doordeweeks te eten. Lekker, voedzaam en, niet geheel onbelangrijk, snel klaar te maken. Je hebt natuurlijk geen zin om na je werk nog uren in de keuken te staan.

Als je nog iets over heb, is het ook nog lekker als lunch. Kijk in dat geval wel uit voor jaloerse collega’s.

Wil je liever een vega variant maken? Vervang de kipfilet dan door reepjes tempeh of vega kipstuckjes!

Hoe maak je de kip ketjap met rijst en groente?

1. Kook de rijst volgens verpakking.  

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in ringen.  

3. Snijd de kip in reepjes en de paprika in blokjes.  

4. Hak de pinda’s grof.  

5. Bak de ui voor 3 minuten in olie.  

6. Voeg de knoflook en peper toe en bak een minuutje mee.  

7. Doe er de kipreepjes bij en bak deze gaar.  

8. Voeg de suiker, ketjap, paprika en boontjes toe en roer alles goed door.  

9. Draai het vuur laag en smoor de sperziebonen in 6 minuten gaar.  

10. Verdeel de gekookte rijst en de kip ketjap over twee borden.  

11. Bestrooi de borden met de pinda’s.

Doel. Plan. Resultaat.

Personal Body Plan, mét 1:1 begeleiding. Zo haal jij je fitness doelen wél.
Hoe werkt het?