Plaattaart met spinazie en feta

Spinazie en feta is een match made in heaven. Deze twee in combinatie met bladerdeeg en pijnboompitten.. een feestje! Serveer deze plaattaart met een lekkere salade of een stukje vlees of vis.

Personen

4

Tijd

30 min (+20 min in de oven)

Kcal

510.8 Kcal

Voedingswaarden per persoon

• Calorieën 510.8 kcal  

• Koolhydraten 26.8 gr  

• Eiwitten 17.9 gr  

• Vetten 36.1 gr  

• Vezels 4 gr

Ingrediënten

• 1 rol bladerdeeg  

• 600 gram spinazie  

• 150 gram feta  

• 1 teentje knoflook  

• 1 ui  

• 30 gram pijnboompitten  

• 1 el olie  

• 1 ei  

• Peper en zout

Met dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je een plaattaart met spinazie en feta eenvoudig kunt maken. Dat wordt smullen, eet smakelijk!

Zo maak je de plaattaart met spinazie en feta

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn.
  • Bak de ui glazig in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg de spinazie toe en bak deze mee totdat alles helemaal is geslonken.
  • Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Klop het ei los en verbrokkel driekwart van de feta door het ei. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de uitgelekte spinazie toe en roer goed door.
  • Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, vouw de randjes en prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg.
  • Meng nu het spinazie-ei-feta mengsel uit over het bladerdeeg. Zorg ervoor dat je de opgevouwen randen vrijlaat.
  • Maak de plaattaart af met de overige feta en de pijnboompitten. Zet de plaattaart nu voor 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Doel. Plan. Resultaat.

Personal Body Plan, mét 1:1 begeleiding. Zo haal jij je fitness doelen wél.
Hoe werkt het?