Een recept laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Tadaaa: de quiche met zalm en broccoli! De voedingswaarden zijn per 1/8e stuk.
Een recept laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Tadaaa: de quiche met zalm en broccoli! De voedingswaarden zijn per 1/8e stuk.
• Calorieën: 236 Kcal
• Koolhydraten: 8,6 gr
• Eiwitten: 236 gr
• Vetten: 15,8 gr
• Vezels: 1,3 gr
• 1 rol of pak bladerdeeg
• 500 gram broccoli
• 200 gram zalmfilet
• 6 eieren
• 100 gram crème fraîche
• 75 gram geraspte kaas
• 1 tl gedroogde dille
• zwarte peper
Een recept laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Tadaaa: de quiche met zalm en broccoli! De quiche dankt zijn naam aan het Duitse woord Kuche, dat koek betekent. Quiche is afkomstig van de afwisselende Frans en Duitse streek Lotharingen. Boeiend! Wat ook boeiend is, is dat dit recept ook prima geschikt is voor zwangere vrouwen.
De zalm is namelijk rijk aan omega 3 vetzuren. Dit worden ook wel de visvetzuren genoemd, omdat zij aanwezig zijn in vette vis. Deze visvetzuren spelen een rol bij de ontwikkeling van de hersenen, het zicht en de motorische functie van de baby. Daarnaast zijn er ook geluiden dat het een positieve invloed heeft op de draagtijd en het geboortegewicht van de baby. En wordt zelfs gesuggereerd dat de visvetzuren helpen het zwangerschapskwaal geheugenverlies tijdens de zwangerschap.
Om voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen is het advies om minstens één keer per week vette vis te eten. Maar eet niet meer dan twee porties (vette) vis per week tijdens de zwangerschap, omdat vis ook een hoeveelheid verontreinigende stoffen kan bevatten. De voordelen van vis eten wegen zwaarder dan de mogelijke risico’s. Behalve bij roofvissen zoals tonijn, makreel en snapper. Uit voorzorg raden we deze tijdens de zwangerschap af, omdat deze vissoorten vaak een grote hoeveelheid verontreinigende stoffen bevat.