Een eiwitrijk en vezelrijk stuk kwarktaart! Zo kun je elke dag wel taart eten.
Voedingswaarde is voor 1/8e taart.
Een eiwitrijk en vezelrijk stuk kwarktaart! Zo kun je elke dag wel taart eten. Letterlijk, want je kunt dit prima gebruiken als je vervanging van je bakje kwark met fruit. Zei er iemand kwarktaart als ontbijt?!
Door te variëren in de smaak kwark kan je eindeloos verschillende soorten kwarktaart maken. Ook kan je verschillende flavor drops uitproberen. Laat je ons weten wat jouw favoriete combinatie is?
Zo maak je de vezelrijke kwarktaart:
- Maal het roggebrood fijn in een keukenmachine.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het roggebrood.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.
- Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
- Week ondertussen 12 gelatineblaadjes in koud water.
- Meng de Optimel, Linessa, whey en flavor drops met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Maal de bosbessen fijn in een keukenmachine.
- Verwarm de bosbessen kort in een pannetje en haal van het vuur zodra het mengsel kookt.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme bosbessenmengsel.
- Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.
- Giet het geheel op de bodem in de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer… en probeer niet alles in één keer op te eten 😉